Halfverharding voor recreatieplaatsen

Nobre Cál Halfverharding is prima toepasbaar bij recreatieplaatsen. Bij recreatie worden bepaalde eisen gesteld door de gebruikers ervan. Niets is vervelender dan zand in je schoenen of natte voeten door plasvorming, terwijl je aan het spelen bent bijvoorbeeld. Ook moeten recreatieplaatsen toegankelijk zijn voor iedereen, dus ook rolstoelgebruikers of mensen met rollators. Losliggende halfverharding op deze recreatie plaatsen is dan niet handig. Nobre Cál daarentegen heeft een goede hardheid en het regenwater kan uitstekend weglopen.

Waarom Nobre Cál voor recreatie plaatsen

Bij de aanleg van recreatieplaatsen, bijvoorbeeld een speeltuin, een skatepark of een midgetgolfbaan, zou je voor complete verharding kunnen kiezen. Asfalteren of de recreatieplaats bestraten met klinkers is een optie. Echter, teveel bestrating en verharding leidt tot plasvorming. Het regenwater kan immers nergens heen en het duurt erg lang voordat het in de grond trekt. Nobre Cál Halfverharding neemt, net als andere soorten halfverharding, het water snel op. Het regenwater blijft niet liggen en er is geen plasvorming. Dit duurzame product afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente heeft ook nog eens een hoge hardheid. Rolstoelgebruikers en rollators zijn dus van hartre welkom op de paden en recreatieplaatsen met Nobre Cál.

Nog meer voordelen met Nobre Cál

Naast een hoge hardheid en een goede waterdoorlaatbaarheid, biedt Nobre Cál nog meer voordelen:

Een natuurlijke recreatieplaats met Nobre Cál Halfverharding Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten
 • geen onkruidgroei, zodat onderhoud met bestrijdingsmiddelen niet nodig is
 • geen alg groei, dus geen gladheid
 • onderhoudsarm met een zeer geringe kans op beschadigingen
 • 100% natuurlijk product met een natuurlijke kleur, zodat je recreatieplaats ook één is met de natuur
 • De aanleg van Nobre Cál Halfverharding bij recreatieplaatsen

  Bij de keuze en de aanleg van halfverharding van recreatieplaatsen moet er gekozen worden voor materialen die veilig en toegankelijk zijn voor het publiek. Daarnaast is het belangrijk dat de recreatieplaats onderhoudsvriendelijk is. Nobre Cál is daarom een geschikte keuze voor recreatieplaatsen. De aanleg ervan dient echter wel op juiste wijze te gebeuren. Nobre Cál dient aangelegd te worden op een stabiele ondergrond. Dit kan ook bestaande verharding zijn dat een opknapbeurt nodig heeft. Wanneer de Nobre Cál Halfverharding op de juiste wijze wordt aangelegd bij de recreatieplaats, heb je er nog jaren plezier van!

  Nog meer toepassingen van Nobre Cál Halfverharding

  Naast recreatieplaatsen is Nobre Cál Halfverharding ook prima toepasbaar op de volgende plaatsen:

  Ook voor rolstoelgebruikers is de recreatieplaats met Nobre Cál Halfverharding toegankelijk Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten