Over Nobre Cál

De natuurlijke uitstraling, de hoge hardheid en het duurzame, 100% natuurlijke karakter maken Nobre Cál ideaal als toepassing voor wandelpaden, fietspaden, parkeerplaatsen en recreatiegebieden. Gemeenten, speeltuinen, attractieparken en vakantieparken kiezen dan ook steeds vaker voor dit mooie natuurlijke product. Wanneer je op zoek bent naar een verharding voor één van deze toepassingen, wordt vaak aan beton of asfalt gedacht. Deze verharding kent immers een zeer hoge hardheid en is daarmee voor iedereen goed begaanbaar. Toch komt deze verharding de omgeving niet altijd ten goede. Het past niet in een natuurlijk gebied en is niet altijd ideaal om kronkelpaden of ronde vormen mee aan te leggen. Daarnaast hebben asfalt en beton het nadeel dat het hitte langer vasthoudt en hitte uitstraalt. Deze hittestress kent Nobre Cál niet. Het pad koelt sneller af en dat maakt het voor jou, maar zeker ook voor viervoeters, een stuk prettiger begaanbaar. Ook is Nobre Cál een mooi natuurlijk product dat perfect past in een natuurlijk gebied, kent het een zeer hoge hardheid en heeft het een onderhoudsarm karakter.

Nobre Cál is een natuurlijke halfverharding met zeer goede eigenschappen

Nobre Cál Halfverharding aanleggen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De eigenschappen van Nobre Cál

Nobre Cál is een halfverharding met specifieke kenmerken. Zo heeft het materiaal niet alleen een natuurlijke uitstraling en een duurzaam karakter, ook kent het een zeer hoge hardheid. Daarnaast is het een onderhoudsarm product en wordt het CO²-neutraal geleverd. Deze goede eigenschappen zorgen voor een mooi product voor de aanleg van onder andere wandel-, fiets- en bospaden.

Natuurlijke uitstraling

Wanneer je een nieuw wandelpad, bospad of fietspad aan gaat leggen in de gemeente, is het uiteraard erg belangrijk dat deze ten eerste uitstekend past in zijn omgeving. Dankzij de natuurlijke kleuren is dit een belangrijk voordeel van Nobre Cál. Daarnaast leent het Nobre Cál zich uitstekend voor ronde vormen en kronkelpaden. De natuurlijke bewegingen in het pad zorgen maken het natuurlijke karakter compleet. Alsof deze halfverharding er altijd al heeft gelegen.

Zeer hoge hardheid

Een ander belangrijk punt van Nobre Cál is de hoge hardheid van het materiaal. Hoewel zand en houtsnippers ook prima kunnen worden toegepast in een natuurlijke omgeving en ook zeker thuis horen in een natuurlijk gebied, zijn deze vormen van halfverharding slecht begaanbaar voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en fietsers. Het is dan beter te kiezen voor een product met een hoge hardheid. Nobre Cál biedt dit grote voordeel. Dat maakt dit product dan ook, naast paden en parkeerplaatsen, zeer geschikt voor speelgelegenheden.

Onderhoudsarm karakter

Nobre Cál zelf heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Wel dienen de kanten rondom het materiaal kort gehouden te worden om bijvoorbeeld onkruidgroei tegen te gaan. Wanneer het pad goed belopen wordt, zal de hardheid van de Nobre Cál gaan toenemen. Bij- of aanvullen van het materiaal is dan ook niet nodig.

CO² neutraal

Sinds begin 2019 wordt Nobre Cál CO² neutraal geleverd. De uitstoot die het materiaal veroorzaakt bij de verwerking ervan wordt gecompenseerd door het planten van bomen. We doen dit in samenwerking met Trees for all. Zij planten bomen in Nederland en het buitenland ter compensatie van de CO² uitstoot. Dit doen ze via duurzame bosprojecten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Bekijk ons Trees for All certificaat

Nobre Cál voor openbare ruimten en recreatiegebieden

Al veel gemeenten hebben inmiddels de voordelen van Nobre Cál ontdekt. Zo zien we het materiaal terug in verschillende parken in ons land en ook als fietspaden door verschillende gemeenten. Naast gemeenten, worden ook recreatiegebieden in vakantieparken voorzien van de halfverharding Nobre Cál. De natuurlijke uitstraling van het materiaal zorgt ervoor dat het helemaal past in de omgeving. Nobre Cál is minder geschikt voor de toepassing in particuliere tuinen. Doordat het een halfverharding is, kunnen er deeltjes van het materiaal mee naar binnen worden genomen. Daarnaast duurt het langer voor het materiaal zeer hard wordt, omdat het minder vaak belopen of bereden wordt dan een openbaar wandel- of fietspad. Wil je als particulier toch gebruik maken van Nobre Cál als halfverharding van je oprit of tuinpad, dan leveren we dit product met een extra stabilisator. Hoewel het nog steeds een halfverharding blijft en daarmee niet vergeleken kan worden met asfalt of beton, is het dankzij de stabilisator beter bestand tegen een hogere belasting.

Voor recreatiegebieden is de halfverharding Nobre Cál een uitstekende oplossing

Enkele voorbeelden van toepassingen

Verschillende gemeenten, vakantieparken en recreatieparken hebben het mooie materiaal Nobre Cál inmiddels ontdekt. Bekijk hier enkele toepassingen van het Nobre Cál.

Lees verder
Amsterdam Westerpark

Amsterdam Westerpark

Lees verder
Winterswijk

Winterswijk

Lees verder
Golfbaan Zeewolde

Golfbaan Zeewolde

Het duurzame materiaal Nobre Cál

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de hedendaagse samenleving. Het natuurlijke product Nobre Cál is namelijk afkomstig als restproduct uit de steengroeve. Het fijnkorrelige breekmateriaal is afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente en wordt verwerkt en geleverd zonder enige toevoegingen. Het is dan ook een 100% natuurlijk product met duurzaam karakter.

Technische specificaties

Calciumcarbonaat (CaCOᶟ) 98,0 %
Magnesiumcarbonaat (MgCOᶟ) 1,0 %
Vochtgehalte (H²O) 1,0 %

Certificering

Nobre Cal is een gecertificeerd product en goed gekeurd door middel van Grondonderzoek Besluit Bodemkwaltiteit BRL SIKB 1001, uitgevoerd door bodemkwaliteitsbureau Grondslag. Producent CE gekeurd EN 12620:2002-09.

Download hier het keuringsrapport te Hoogeveen
Download hier het keuringsrapport te Schagen
Download hier het keuringsrapport te Muiden

Het kleurassortiment van Nobre Cál

De kleur van de halfverharding is uitermate belangrijk om het product op te laten gaan in zijn omgeving. Omdat niet elke omgeving hetzelfde is, is het materiaal Nobre Cál verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo bestaat het kleurassortiment van Nobre Cál uit een mooie gele kleur van het materiaal, maar hebben we tevens een rode variant, een antraciet kleur en de kleur graugelb beschikbaar.

Lees verder
Nobre Cál Rood

Nobre Cál Rood

Lees verder
Nobre Cál Antraciet

Nobre Cál Antraciet

Lees verder
Nobre Cál Graugelb

Nobre Cál Graugelb

Lees verder
Nobre Cál Geel

Nobre Cál Geel

Nobre Cál aanleggen

Om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van Nobre Cál, dient het materiaal op een juiste manier aangelegd te worden. Wordt dit op een verkeerde manier gedaan, is er een grote kans op plasvorming na een hevige regenbui en ook is de kans op verzakking van het materiaal een stuk groter. Nobre Cál halfverharding aanleggen kun je dan ook het beste overlaten aan de professionals. Vraag een vrijblijvende offerte aan en vraag naar de mogelijkheden.

Het ontstaan van Nobre Cál

Nobre Cál is een onderdeel van Benjamins Natuursteen. Dit bedrijf is een groothandel in grind, split, zand en andere soorten halfverharding voor onder andere hoveniers en bestratingsbedrijven. Daarnaast is Benjamins Natuursteen grondstof leverancier voor onder andere de grond-, weg- en waterbouw, gemeenten en overheid. Nobre Cál werd bij het werk in de steengroeve opgemerkt. Het restproduct werd daar al gebruikt als verharding van paden rondom de steengroeve. Er werd middels testen en proeven gezocht naar de beste samenstelling en 20 jaar geleden werden de eerste testen met het product in Nederland uitgevoerd. Van een paar vrachten per jaar, wordt het materiaal inmiddels met vrachtschepen vol naar Nederland en België vervoerd om daar onder andere gemeenten en vakantieparken te voorzien van paden en gebieden met dit mooie natuurlijke materiaal.

Nobre Cál Halfverharding aanleggen?

Vrijblijvend offerte aanvragen