Nobre Cál Halfverharding

Nobre cal® graugelb minder onderhoud aan schelpenpaden | Nobre Cál

 

Schelpen en kleischelpen worden van oudsher gebruikt voor wandel en fietspaden in buitengebieden. Het geeft een natuurlijke uitstraling en was overal meer dan voldoende verkrijgbaar.  Nu de wettelijke regels voor onkruidbeheersing zijn veranderd hebben veel beheerders moeite om de schelpenpaden schoon en onkruidvrij te houden.

 

De basis is hetzelfde

Het product nobre cál® is in de basis exact hetzelfde als de schelpen.  Simpel gezegd schelpen bestaan uit kalk en  de basis van nobre cál® is een restproduct van een kalksteengroeve.  Kalksteen ontstaat door de opeenhoping van stoffelijke overblijfselen van in zee levende organisme. In Duitsland wordt daarom het product ook wel muschelnkalk genoemd (schelpenkalk).

Het type kalksteen en korrelopbouw is bepalend voor het uiteindelijke product.

Schelpen versus Nobre cal®

Schelpenpaden moeten vaak worden overlaagd en zijn erg vatbaar voor ingroei. Dit komt omdat schelpen niet compact zijn. Ter vergelijking schelpen zijn 800 kg per m3 en kalksteen 1700kg per m3. Als je met schelpen hetzelfde wilt bereiken als kalksteen zal je meerdere malen moeten overlagen. Dit is natuurlijk zonde van tijd en geld.

Daarom heeft de natuur en de tijd  deze schelpen al voor ons geperst tot nobre cál®.  Deze compacte laag en het hoge kalkgehalte zorgt voor een pad dat een langere levensduur heeft en zorgt voor minder onderhoud.

 Ontzorging

Om de genuanceerde kleur van schelpen te krijgen hebben wij Nobre cál® graugelb geïntroduceerd.  Wij kunnen naast alleen de leverantie ook het totaal traject verzorgen ,van ingegroeide schelpenpad tot een geheel nieuw onderhoudsarme toplaag.

Waar wordt Nobre Cál voor gebruikt?

Halfverharding van NobreCál

Nobre Cál wordt vooral toegepast bij fietspaden en wandelpaden, maar is ook voor golfbanen en speeltuinen uitermate geschikt. Daarnaast kan Nobre Cál gebruikt worden als erfverharding, bermverharding, op begraafplaatsen, in natuurgebieden en ook in parken is het vanwege de natuurlijke uitstraling van het materiaal zeer geschikt.

Wat zijn de voordelen van Nobre Cál?

Wij leveren Nobre Cál zonder toevoegingen. Hierdoor is Nobre Cál Halfverharding 100% natuurlijk en heeft het een natuurlijke uitstraling. Nobre Cál is bovendien een duurzaam product en zeer onderhoudsarm. Onkruid en algvorming krijgen weinig tot geen kans wanneer de paden of verhardingen goed gebruikt worden. Chemische bestrijding van onkruid is dan niet meer nodig, wat vanzelfsprekend weer goed is voor het milieu. Vanwege de hardheid van het materiaal zijn paden waarbij Nobre Cál is toegepast ook gemakkelijk en veilig te berijden door bijvoorbeeld rolstoelen en (onderhouds)auto's, zonder dat het pad daaronder te lijden heeft.

Meer informatie over onze halfverharding

Vele gemeentes, vakantieparken en bedrijven gingen je voor. Ook geïnteresseerd in ons product? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Voordelen Nobre Cál

  • 100% natuurlijk
  • Geen tot weinig onkruid
  • Onderhoudsarm
  • Natuurlijke kleur
  • Zeer hoge verharding

Toepassingen Nobre Cál half verharding

  • Wandelpaden
  • Fietspaden
  • Parkeerterreinen
  • Bospaden
  • Recreatiepaden

Vraag de brochure aan

Wilt u de Nobre Cal Half verharding brochure ontvangen?
Vul dan uw gegevens in en ontvang onze brochure.

Brochure aanvragen

Nobre Cál aanleggen

De aanleg van deze soort halfverharding verdient extra aandacht. Wanneer dit niet op correcte wijze gedaan wordt, wordt er niet optimaal geprofiteerd van de voordelen die Nobre Cál biedt. Er ontstaan plassen na veel regenval en dat kan weer leiden tot algvorming. Uiteraard kun je ervoor kiezen om het materiaal zelf aan te leggen, maar je kunt er ook voor kiezen dit over te laten aan onze professionals. Zij beschikken over de juiste kennis en materialen. Bovendien is de aanleg van het fietspad, het erf, de parkeerplaats of de berm in korte tijd gedaan. Wanneer je meer wilt weten over het aanleggen van Nobre Cál, kun je ten alle tijden contact met onze adviseurs opnemen. Wij geven je graag advies en beantwoorden je vragen.


Levering

Wanneer je kiest voor Nobre Cál en NobreCál halfverharding kopen gaat, wordt het bij je geleverd op maat. Het kan in grote bigbags bij je bezorgd worden of in los gestort materiaal. Doordat wij het met een mobiele menginstallatie het Nobre Cál homogeen mengen met water, wordt het product altijd in de juiste verhouding bij je afgeleverd. De halfverharding dient wel direct verwerkt te worden, omdat het vocht anders uit de Nobre Cál trekt en je de juiste verhoudingen verliest. Uiteraard doen onze vakmensen dit graag voor je.