Halfverharding voor erfverharding

Nobre Cál halfverharding is in de basis ontwikkeld voor fiets en wandelpaden.

Voor toepassingen waar de toplaag een zwaardere belasting hebben wij Nobre Cál + stabilisator in ons leveringsprogramma. De stabilisator zorgt voor een extra binding van het materiaal waardoor dit meer geschikt is voor diverse soorten erfverharding. Deze vorm van halfverharding is prima toepasbaar bij afwijkende vormen en vanwege zijn hardheid niet alleen goed begaanbaar voor wandelaars en fietsers maar ook voor zwaarder gebruik.

Natuurlijk is een halfverharding het niet te vergelijken met asfalt of beton en heeft ook extra aandacht nodig. Dankzij zijn natuurlijke uitstraling is NobreCál een vorm van halfverharding die zorgt voor eenheid met de natuur. Onderhoudsarm en onkruidarm zijn twee andere voordelen voor de toepassing van Nobre Cál halfverharding + stabilisator. De stabilisator heeft een grijze kleur. Nobre Cál + stabilisator wordt onder andere gebruikt voor:

  • Toegangswegen
  • Inritten
  • Parkeerplaatsen
  • Kavelpaden
Ook als erfverharding is Nobre Cál Halfverharding toepasbaar

Voordelen Nobre Cál Halfverharding met stabilisator

Een toplaag dient goed begaanbaar te zijn tijdens alle seizoenen. Met Nobre Cál kan dit. Door de zeer harde vorm van dit soort halfverharding is deze toplaag zeer breed inzetbaar. Gladheid komt vrijwel niet voor omdat er altijd een kleine losse korrel op de toplaag blijft, hierdoor ontstaat er een natuurlijke stroeve laag.

En ook bij veel regen en intredende dooi blijven de paden met Nobre Cál Halfverharding goed begaanbaar.

  • onderhoudsarm
  • 100% natuurlijk
  • duurzaam product
  • co2 neutraal
  • hoge hardheid
  • natuurlijke kleur

De aanleg van Nobre Cál als erfverharding

De aanleg van Nobre Cál® heeft extra aandacht nodig. Als dit op een onjuiste wijze gebeurt, kun je niet optimaal van de voordelen van Nobre Cál profiteren. Uiteraard is het mogelijk om het materiaal zelf aan te leggen of met een lokale grondwerker - hovenier. Graag adviseren wij u hierin voor en tijdens de aanleg. Eventueel kunnen wij ook een offerte maken voor aanleg hiervan met onze spreidmachine, door de omvang van het werkmateriaal is dit mogelijk vanaf 250m2. 

Er zijn vormen van halfverharding zoals grind en split die zo op de bovengrond geplaatst kunnen worden. Wanneer je Nobre Càl Halfverharding kopen gaat, heeft dit iets meer voorbereiding nodig. Het is erg belangrijk dat er geen water op Nobre Cál kan blijven staan. Om dit te voorkomen moet het pad op één oor liggen of tonrond. Ook is een stabiele ondergrond een vereiste, om vervorming van het materiaal te voorkomen. We adviseren hierin een fundatie van bijvoorbeeld menggranulaat, betongranulaat of steenslag in de afmeting 0-16mm of 0-31mm. Wanneer deze vorm van halfverharding op de juiste wijze aangelegd wordt en goed gebruikt wordt, kan onderhoud tot een minimum worden beperkt.

Bij zwaarder of intensiever gebruik van Nobre Cál zal een vorm van onderhoud nodig zijn. Eventueel ontstane schades en spoelgaten dienen te worden uitgevuld en opnieuw te worden verdicht. 

Er zijn verschillende kleuren van Nobre Cál als erfverharding verkrijgbaar

Andere toepassingen van Nobre Cál Halfverharding

Naast golfbanen, kan Nobre Cál Halfverharding ook prima voor andere toepassingen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan:

De hardheid van het product is het grootste voordeel voor de toepassing bij erfverharding  Ook dat Nobre Cál uitstekend te gebruiken is bij afwijkende vormen is één van de voornaamste redenen dat deze vorm van halfverharding wordt gekozen bij erfverharding. Dankzij het onderhoudsarme karakter heb je er nog jarenlang plezier van.

Erfverharding is één van de vele toepassingen van Nobre Cál