Halfverharding begraafplaatsen

Nobre Cál Halfverharding is uitermate geschikt voor de paden bij begraafplaatsen. Deze vorm van verharding leent zich uitstekend voor afwijkende vormen, zoals kronkelpaden en kan dus prima bij de paden op begraafplaatsen toegepast worden. Ook zorgt Nobre Cál voor een natuurlijke uitstraling en is je pad één met de natuur. Deze vorm van half verharding is tevens onderhoudsarm en geeft onkruid geen kans om te groeien. Ook is er nauwelijks alg groei op de Nobre Cál aanwezig.Voordelen Nobre Cál voor begraafplaatsen

Dankzij de natuurlijke uitstraling van Nobre Cál, wordt het pad één met de natuur. Maar Nobre Cal Halfverharding heeft meer voordelen:

  • onkruidgroei en alg vorming krijgen weinig tot geen kans: Het pad blijft mooi zonder chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken
  • het product is onderhoudsarm: Doordat beschadigingen vrijwel niet voorkomen, en er geen tot weinig alg vorming en onkruidgroei is, hoeven de paden nauwelijks onderhouden te worden.
  • 100% natuurlijk en duurzaam product: Nobre Cál is fijnkorrelig breekmateriaal afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente; een restproduct uit de steengroeve.

Aanleg en onderhoud Nobre Cál Halfverharding

nobre cal halfverharding begraafplaats

Andere soorten halfverharding, zoals boomschors en houtsnippers, worden vaak zo op de bovengrond geplaatst. Eventueel kan er onder deze toplaag een anti- worteldoek geplaatst worden om onkruidgroei tegen te gaan. Nobre Cál Halfverharding heeft iets meer voorbereiding nodig. Zo is het verstandig eerst zo’n 70 cm uit te graven voor stabiliteit. Een stabiele ondergrond is belangrijk om vervorming van het materiaal te voorkomen. Ook is het bij zware en intensieve belasting verstandig gebruik te maken van kant opsluiting, zodat zijdelingse druk kan worden opgevangen.

Het onderhoud van Nobre Cal vergt niet veel tijd. Dankzij de hardheid van het materiaal, komen beschadigingen aan het Nobre Cál vrijwel niet voor. Ook ingezakte plekken zouden bij de juiste manier van aanleggen niet of nauwelijks voor mogen komen. En aangezien Nobre Cál halfverharding vrijwel geen onkruidgroei en alg groei kent, is de bestrijding ervan dan ook niet nodig: Groot onderhoud is overbodig. Het pad bij de begraafplaats blijft mooi en je pad is één met de natuur!


Toepassingen van Nobre Cál Halfverharding

Naast het toepassen van Nobre Cál Halfverharding op begraafplaatsen, kan dit product ook voor andere toepassingen gebruikt worden:

Doordat Nobre Cál uitstekend toe te passen is bij afwijkende vormen, zoals kronkelpaden, wordt dit product vaak toegepast als halfverharding bij begraafplaatsen. Ook de natuurlijke uitstraling van het product maakt het een uitstekende half verharding voor begraafplaatsen.